Igre dobre volje

Učenci iz vse Slovenije, ki med šolanjem bivajo v domovih, se vsako leto srečajo na »Igrah dobre volje«.

Kakšne igre pa so to? »Igre dobre volje« so tradicionalno, družabno in kulturno srečanje. Letos so bile igre 27. maja v povsem novi telovadnici Vojašnice Janka Premrla – Vojka v Vipavi, organizator iger pa je bil CIRIUS Vipava. Sodelovalo je sedem ekip: Zavod Janeza Levca Ljubljana, Dom pri OŠ Minke Namestnik – Sonje iz Slovenske Bistrice, Dom OŠ Glazija iz Celja, Dijaški dom Ptuj, Dom Antona Skale iz Maribora, organizatorji CIRIUS Vipava in seveda mi – Dom OŠ Dragotina Ketteja iz Novega mesta. Našo ekipo so zastopali Tim, Barbara, Sašo, Špela, Ines, Nejc, Kim in vzgojiteljica Alenka. Z nami je bila tudi naša ravnateljica Vida Marolt, ki je močno navijala za nas in bila naš fotograf.

Po pozdravnih nagovorih organizatorjev je sledil kratek kulturni program. Vsaka ekipa se je predstavila s kratko točko. Naši učenci so odigrali dva šolska skeča. Nato so se pričele igre, ki jih je odprl znan slovenski košarkar Marko Milič. Igre so bile zelo izvirne: obirali smo grozdje, češnje, premagovali valovanje morja… Vse ekipe so se športno borile za prvo mesto. Na koncu so razglasili zmagovalce – vsi smo bili prvi, vsi zmagovalci. Učenci so se veselili uspeha.

Po igrah je sledila pogostitev in ples z živo glasbo. Nato smo si ogledali vojaški muzej, v katerem so razstavljeni predmeti iz prve svetovne vojne. Ker pa je bila pot do doma še dolga, smo se ogledu muzeja prijetno utrujeni odpravili nazaj domov.

 

vip PB300188 PB300192 PB300194 PB300227  

 

 

 

 

   

 

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2009 - 2010, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.