Ekskurzija – Šolski muzej Ljubljana

Učenci višje stopnje (5.-9. razred) in  PPVIZ – IV. in V. stopnja

so šli 11.05.2011 na šolsko ekskurzijo v Ljubljano. Ogledali so si Šolski muzej in se tam udeležili učne ure naših babic in dedkov.

V muzeju so videli veliko stvari povezanih s šolo nekoč, med njimi stara oblačila in obutev učencev in učiteljic, učne pripomočke, učilnico, … Z velikim zanimanjem so poslušali, kako so se včasih učili v šoli, predvsem pa jih je vznemirjalo kaznovanje v šoli. Med vodenjem po muzeju so ugotovili, da je šola danes veliko bolj prijazna in se zelo razlikuje od šole nekoč. Učenci so tudi z veseljem preizkusili, kako je, če učitelja ne ubogaš in si moraš za kazen privezati oslička iz lesa na hrbet.

Učenci so se poleg ogleda udeležili tudi učne ure prirodopisja in sicer so se učili o mački. Zelo dobro so upoštevali navodila in pozdravili učiteljico tako, kot nekoč. Med učno uro so se učenci vživeli in spoznali, kako je včasih potekal pouk.

Na koncu smo se učiteljice in učenci strinjali, da je naša šola krasna, takšna kot je in da nam je v njej lepo ter da se moramo  še bolj potruditi za prijetno bivanje v njej.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji!

Jasna  Banovec

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2010 - 2011, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.