Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letos se je naša šola pridružila projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki ga organizirajo Čebelarska zveza Slovenije ter tri ministrstva (za kmetijstvo in okolje; za izobraževanje, znanost in šport; ter za zdravje).

Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.

V petek, 15.11., so imeli vsi učenci naše šole zajtrk. Zajtrkovali so mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Sredstva za zajtrk je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Po zajtrku so se v razredih pogovorili o zdravi prehrani, učenci 8. razreda pa so imeli na to temo tudi tehniški dan.

Učenci so ugotovili, da je pomembno zajtrkovati, jesti zdravo slovensko hrano in tako skrbeti za svoje zdravje.

 

{phocagallery view=category|categoryid=161|

limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|

displaydetail=3|imageshadow=shadow1}

(Skupno 2 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, arhiv, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja