Krkin izlet v Volčji Potok

V sredo, 7. maja, smo učenci in učitelji posebnega programa vzgoje in izobraževanja odšli v Arboretum Volčji potok. Na izlet so nas popeljali naši prijatelji iz tovarne zdravil Krke, ki so naši dolgoletni pokrovitelji.

Zjutraj smo se zbrali v šoli in se zatem z avtobusom in veliko mero dobre volje ter pričakovanj, odpeljali proti Volčjemu potoku. Med vožnjo smo si ogledali kraje, mimo katerih smo se peljali in se pogovorili o tem kaj je arboretum, kaj si bomo v njem ogledali. Spoznali smo, da je arboretum strokovni izraz za zbirko dreves in grmovnic, zbranih v raziskovalne namene. Arboretum Volčji Potok je edini samostojen arboretum v Sloveniji. V njem uspeva približno 3.500 vrst in sort iglavcev in listavcev, trajnic ter samoniklih zelnatih rastlin.

Po debeli uri vožnje smo prispeli do našega cilja. Najprej smo pojedli malico, zatem pa smo si kupili vstopnice, ki nam jih podarila naša pokroviteljica. Zatem smo si ogledali park. Ne le, da smo videli drevesa, različne vrste cvetlic, grmičkov, ne, srečali smo tudi dinozavre. Glede na to, da se niso gibali, smo si privoščili tudi fotografiranje z njimi. Čez čas pa so nas presenetili s svojim gibanjem, dihanjem, renčanjem. Bili smo presenečeni in zelo navdušeni. Po daljšem sprehodu smo si privoščili tudi sladoled in kavico. Čas je izredno hitro tekel in že smo se popeljali proti restavraciji hotela Šporn v Radomljah. Po obilnem in slastnem kosilu je sledil povratek proti šoli. Pot do šole je minila res hitro, saj smo obnovili naše znanje in bili za znanje vsi lepo nagrajeni. Krka, tovarna zdravil, nam je poklonila ovratne rutke. Ob slovesu smo se drug drugemu zahvalili, tudi vozniku, ki nas je varno vozil. Prijetno utrujeni pa smo že snovali načrte za naše snidenje v naslednjem šolskem letu.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo našim prijateljem in pokroviteljem, tovarni zdravil Krka,za prelep izlet in veliko mero lepih vtisov in spominov ter vsega česar smo bili deležni.
{phocagallery view=category|categoryid=293|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

 

 

Sestavila in zapisala: Nataša Oven

Fotografija: Mateja Oštir

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.