Tradicionalni slovenski zajtrk

 

Tudi letos se je naša šola pridružila projektu »Tradicionalni slovenski zajtrk«, ki ga organizira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z ostalimi ministrstvi in Čebelarsko zvezo Slovenije. Tako se spomnimo tudi na Dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v novembru.

 

Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino.

 

V petek, 21. novembra, so imeli vsi učenci naše šole zajtrk. Zajtrkovali so mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Sredstva za zajtrk je zagotovilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Po zajtrku so se v razredih pogovorili o zdravi prehrani, učenci 8. razreda pa so imeli na to temo tudi tehniški dan.

Učenci so ugotovili, da je pomembno zajtrkovati, jesti zdravo slovensko hrano in tako skrbeti za svoje zdravje.

 

{phocagallery view=category|categoryid=90|

limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|

displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 6 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, arhiv, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja