Planica

V četrtek, 19. 3. 2015, se je v zgodnjih jutranjih urah 34 učencev naše šole s spremljevalci odpeljalo v čudovito planino pod Poncami. Jutranja zaspanost in krmežljavost sta se po prihodu v Planico razpršila, saj se je rojeval sončen in topel dan.

Namestili smo se na tribuno, kjer smo imeli dober razgled na mogočno obnovljeno letalnico bratov Gorišek. Spremljali smo serije uradnega treninga pred jutrišnjo prvo tekmo v smučarskih poletih. Zavzeto smo navijali za naše skakalce: J. Damjana, P. Prevca, J. Tepeša, R. Kranjca, M. Pungertarja, A. Semeniča in ostale. Seveda smo bili glasni tudi pri skokih K. Stocha, Š. Krafta, S. Freunda, N. Kasaia… Žal nismo dočakali kvalifikacij, saj so jih nekajkrat odložili, zaradi težav z zmehčano zaletno smučino. Naše dobre volje pa ni moglo nič skaliti. Menda je bila »naša« zeleno-bela tribuna najglasnejša. Bili smo med 13.000 razigranimi navijači. Ob odličnem vodenju prireditve, Avsenikovih in drugih domačih vižah, ki so odmevale, se je dobro vzdušje stopnjevalo. V pozdrav tujim tekmovalcem in dobrodošlici njihovim navijačem smo zaplesali ob Dunajskem valčku, Kan-kanu in celo Sirtakiju. Ali verjamete? Najbolj sta plesala najstarejša učiteljica in najmlajši učenec. Vmes smo se okrepili s skrbno pripravljenima šolskima malicama ter dobrotami iz nahrbtnikov. Prijetno utrujeni smo se nato udobno namestili na avtobus. Med vožnjo domov smo se pomenkovali o doživetjih in vtisih, nekateri učenci pa so utrujeno zadremali.

Peter Prevc je postavil rekord skakalnice 238,5 m – daljava dneva! Veseli smo, da smo bili letos del planiške zgodbe tudi mi. Hvala sponzorjem, da so nam to omogočili. Hvala ravnateljici, da nas podpira ter učiteljici Darinki za popolno organizacijo.
{phocagallery view=category|categoryid=355|
limitstart=0|limitcount=50|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

Renata Štravs, foto Darinka Pirc

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.