Krkin izlet v Piran

V torek 9.junija, smo učenci, učitelji ter spremljevalci posebnega programa vzgoje in izobraževanja, odšli v Piran. Na izlet so nas popeljali naši prijatelji iz tovarne zdravil Krke, ki so naši dolgoletni pokrovitelji.

Zjutraj smo se zbrali v šoli in se zatem z avtobusom in veliko mero dobre volje ter pričakovanj, odpeljali proti Piranu. Med vožnjo smo si ogledali kraje, mimo katerih smo se peljali. Z zgodovino mest, Trebnjega, Ljubljane, Postojne in Pirana nas je podrobno seznanila naša Renata. Pa ne le z zgodovino, tudi veliko zanimivosti nam je predstavila. Pa še poln rokav smešnic je imela, le kje jih je dobila? Z zanimanjem smo jih prisluhnili in prišli do prve postaje.Po debeli uri vožnje, smo prispeli do našega prvega cilja, počivališča Lom, kjer smo pojedli malico, ki nam jo je podarila naša pokroviteljica.

Pot nas je popeljala naprej do Pirana, kjer nas je že čakala ladjica, s steklenim dnom. Ob opojnem vonju morja in vročih sončnih žarkih, smo se ohladili v podpalubju ladjice, steklenem, kjer smo videli morsko dno. Ribe, meduze, školjke, plankton,… so nas očarali. Po vožnji z ladjico pa smo bili v pričakovanju kosila. Bilo je res obilno in prav prilegel se nam bi kakšen ležalnik na bližnji plaži. Vendar nas je naš prijazni voznik avtobusa, Drago, že čakal. Popeljali smo se proti Novemu mestu.Ob slovesu smo se drug drugemu zahvalili, tudi vozniku, ki nas je varno vozil. Prijetno utrujeni pa smo že snovali načrte za naše snidenje v naslednjem šolskem letu.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo našim prijateljem in pokroviteljem, tovarni zdravil Krka,za prelep izlet in veliko mero lepih vtisov in spominov ter vsega česar smo bili deležni.

Sestavila in zapisala: Nataša Oven

Fotografija: Mateja Oštir

 

{phocagallery view=category|categoryid=373|
limitstart=0|limitcount=99|detail=3|displayname=1|
displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.