DAN VARNE RABE INTERNETA

Vodja projekta: Helena Prosen Zupančič

internet

   Na šoli bomo v šolskem letu 2015/16 izvedli naloge, s katerimi se bomo v okviru projektnega dela tako učenci kot učitelji na šoli seznanili z varno rabo interneta. V današnjem času smo ljudje, tudi že osnovnošolci, v pogostem ali celo stalnem stiku z internetom, ki je med drugim postal eden ključnih medijev za medosebno komunikacijo. Vemo, da otroci dostopajo do interneta preko računalnikov, tabličnih računalnikov in telefonov. Uporabljajo spletne iskalnike, socialna omrežja, igrajo računalniške igrice in dostopajo praktično do vsega, kar jim internet omogoča.

   Na šoli se nam zdi izjemno pomembno, da bi morali otroci znati pravilno uporabljati internet, torej v ustreznih situacijah in v primerne namene, predvsem pa ob tem poznati in znati upoštevati varnostne ukrepe za osebno varnost pri rabi interneta. Na varno uporabo interneta bomo učence praktično navajali vse šolsko leto ob vsaki priložnosti, kadar bo delo učencev v času pouka ali drugih dejavnosti povezano z uporabo računalnika in interneta. Z izvajanjem nalog na temo varne rabe interneta se bomo v mesecu februarju 2016 na šoli pridružili vseslovenskemu mesecu varne rabe interneta ter z delavnicami za učence obeležili tudi svetovni dan varne rabe interneta, ki bo letos 9. 2. 2016 in tokrat nosi tematski naslov: »Play your part for a better internet (Odigraj svojo odgovorno vlogo za boljši internet)«. Na temo varne rabe interneta se bomo izobraževali tudi zaposleni na naši šoli ter k varni rabi interneta spodbudili še starše.

Osnovni cilji projekta:

  • Spodbuditi razmišljanje o nevarnih posledicah zaradi neodgovorne rabe interneta.
  • Seznaniti se z nevarnostmi, ki jih lahko prinese neodgovorna raba interneta.
  • Spoznati načine varne rabe interneta.
  • Seznaniti se s tem, kje in kako zaprositi za pomoč, če se znajdemo v težavah zaradi internetne zlorabe osebnih podatkov.
  • Seznaniti učence s spletnimi stranmi za otroke, ki osveščajo in spodbujajo varno rabo interneta.
(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.