3. MESTO NA DRŽAVNEM MATEMATIČNEM TEKMOVANJU “RA=I”

  Za nami je dan, poln lepih  vtisov. Državnega matematičnega tekmovanja »Računanje je igra«, ki je bilo danes, 16.4.2016,  sta se udeležila dva učenca, Blaž Jarc iz 6. razreda in David Šega iz 7.b.

   Že zjutraj, ko smo se zbrali pred šolo, smo bili vsi nasmejani in dobre volje. In v tako pozitivnem vzdušju smo se odpravili proti Jesenicam. Organizatorji so se, kot vsako leto, potrudili in za vse sodelujoče pripravili lepo dobrodošlico in otvoritev tekmovanja.

   Nato se je začelo! Učenci so se razdelili po razredih. Tudi Blaž in David sta se kot prava profesionalca čisto brez treme prepustila matematičnim ugankam in zankam. Potrudila sta se in bila ob zaključku tekmovanja zadovoljna sama s seboj.

   Ko smo čakali na rezultate, so nas organizatorji povabili na posebno čarovniško predstavo, ki sta nam jo pričarala čarodeja Sani in Brane. Uživali smo v njunih trikih. A za nas vse je najpomembnejši trenutek dneva šele prihajal.

   In tako smo dočakali razglasitev najboljših matematikov v Sloveniji. Kako veseli smo bili, ko se je med najboljše s 3. mestom uvrstil naš David Šega. Biti tretji najboljši matematik  v 7. razredu v Sloveniji  le ni kar tako!

   Seveda smo vse te trenutke morali proslaviti! Zato je ob prihodu v Novo mesto sledila tortica v Qlandii! Oba fanta sta si jo zaslužila, saj sta pridno delala in se trudila. Čestitke obema!!!

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.