ZBOR UČENCEV

   V petek, 10.6.2016, smo imeli na šoli Zbor učencev. Vsako leto vsi nestrpno pričakujemo ta dan, ki oznanja skorajšnji konec šolskega leta, ko se na ves glas pove, kdo se je v letošnjem letu zelo potrudil in si prislužil pohvalo ali priznanje.

Letos smo najprej začeli s pregledom šolskega leta, da smo se vsi skupaj spomnili, kaj smo skozi leto doživeli in kako smo si zaslužili pohvale. Sledila je kratka reklama šolskega glasila, kjer se je spet zelo izkazala učiteljica Janja Kastelic (dokončala in uredila ga je učiteljica Darinka Pirc), nato pa smo zares začeli z Zborom.

Najprej so bile na vrsti pohvale za krožke, sledila pa so priznanja za udeležbo na različnih tekmovanjih – od področnih do državnih. Najbolj smo si zapomnili 1. mesto Gašperja Ljubija na državnem tekmovanju iz računalništva iz kategorije PPVI, pa bronasto priznanje Anžeta Vrbinca na tekmovanju Vesela šola ter najboljših športnikov, ki so se udeležili športnih državnih tekmovanj – Maje Bartolj, Arlinda Shabanija, Davida Šege ter Diona Balaja. Tudi na področju umetnosti in tehnike so se izkazali: David Bratić, Arlind Shabani, Naja Oberč in Lucija Tramte. David Šega pa je dosegel tudi 3. mesto na državnem tekmovanju Računanje je igra. Pohvale in priznanja za dosežke na področnih tekmovanjih so podelile mentorice, priznanja za dosežke na državnih tekmovanjih pa gospa ravnateljica.

Proti koncu prireditve so bile na vrsti še posebne pohvale: za opravljeno eko bralno značko, za eko frajerje ter eko razred. Slednji si je prislužil naziv zaradi vestnega ločevanja odpadkov v jedilnici. Učenci V./VI. stopnje PPVI so se tako lahko posladkali z jagodami. Tudi vzorni učenci oddelkov so se sladkali s čokoladno torto, ki sta jo spekli naši pridni kuharici Mici in Marta in si s tem prislužili posebno zahvalo – vsi skupaj smo jima zapeli našo himno Kettejevci, ob spremljavi učiteljice Darinke Pirc. Pred tem pa smo podelili pohvale in majice še romskim učencem. Najprej tistim, ki so najbolj redno obiskovali pouk in nato še učenkama, ki sta se najlepše vedli na avtobusu za prevoz romskih učencev. Še učiteljica Marjeta nas je ob koncu presenetila – svojemu učencu Andražu je napisala posebno pohvalo za poseben dosežek: iz »zbirčne Metke« je postal vsejed, na kar je učiteljica zelo ponosna. S šolsko himno pa se je Zbor zares končal.

Vso0_zbor prireditev smo žalostno pogledovali skozi okno v upanju, da bo dež ponehal in bo Zboru učencev lahko sledil kolesarki poligon. Vendar se vreme ni spremenilo in tako smo športni dan izvedli kar v telovadnici. Učiteljica Dajana nam je pripravila nekaj zelo zanimivih igric, ob katerih smo se od srca nasmejali in tako zaključili en zanimiv deževen dan in še enega izmed zadnjih tednov v tem šolskem letu.

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.