VARNO NA POT – PREDSTAVITEV PROJEKTA

 

Vodja projekta: Alenka Slak

 Prometna varnost je področje, ki je pomembno za nas vse, saj smo vsi udeleženci v prometu, pa naj bo to kot pešci, kolesarji ali potniki v avtomobilu, kombiju ali avtobusu. Varnost učencev mora biti na prvem mestu prometne varnosti, saj so otroci najbolj ranljiva skupina v cestnem prometu.

   Namen projekta je učence naučiti o pomenu varnosti v prometu in hkrati ozavestiti učitelje  in starše pri njihovi aktivni vlogi pri zagotavljanju varnosti otrok v prometu.

   V okviru projekta bomo sodelovali v mednarodnem projektu Evropski teden mobilnosti, obeležili bomo tudi evropski dan brez avtomobila, ki bo letos 16. septembra 2016. Učenci nižjih razredov že sodelujejo v projektu Pasavček, ki  poudarja pomen varnostnega pasu med vožnjo v avtomobilu. V ta projekt bomo poskušali pritegniti čim več učencev in njihovih staršev.

   Organizirali bomo dan dejavnosti in na spretnostnem poligonu preverili kolesarske spretnosti učencev. Kolesarski izpit bodo opravljali učenci 7. razreda.

   Učence višjih razredov bomo seznanili s spletno aplikacijo S kolesom v šolo in preverili njihovo znanje o cestno prometnih predpisih. Pri vseh dejavnostih s kolesom bomo skrbeli za varnost učencev tudi z uporabo kolesarske čelade.

   Posodobili bomo Načrt šolskih poti in izvedli anketo s starši. V sodelovanju z MO Novo mesto s Svetom za preventivo in vzgojo v prometu bomo letos poskusili odpraviti nekatere nevarne prometne točke v neposredni okolici šole.

 

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Projekti, Varno na pot. Zaznamek za trajno povezavo.