KULTURNI TEDEN V ŠOLI

   Od 19. do 23. septembra 2016 je na šoli potekal projektni teden z naslovom “KULTURNI TEDEN V ŠOLI”. Udeležilo se ga je 12 učencev od 6. do 9. razreda NIS ter 6 učencev PPVI z mentoricami Jasno Banovec, Ksenijo Pejanovič, Dajano Držanič, Gabrielo Maček in Darinko Pirc.

  Učenci so v popoldanskem času spoznavali, kako nastane muzikal ter posname kratek film. Svoje talente so preizkušali v filmski, novinarski, dramski, plesni, tehnični in glasbeni delavnici. Družili so se z vrstniki dramske skupine iz Dolenjskih Toplic ter stkali in poglobili prijateljske vezi.

   V tem tednu smo se vsi skupaj trudili za strpnost in prijaznost ter se na ta način dejavno vključili v letošnji projekt “Za boljši svet.”

   V petek, 23. 9. 2016, smo učencem in učiteljem, ki se tega tedna niso mogli udeležiti, prikazali del nastajajočega muzikala “ENA PTIČKA PRILETELA”, ki je splet ljudskih besedil, pesmi, iger in plesov. Na ta način je avtorica muzikala želela ljudsko zakladnico učencem še bolj približati.

   Naše delo se s projektnim tednom nikakor ni končalo. Celotni muzikal želimo razširiti in k sodelovanju povabiti prav vse na šoli. Premiero muzikala načrtujemo za slovenski kulturni praznik v začetku februarja 2017.

    Udeleženci Kulturnega tedna se iskreno zahvaljujemo ravnateljici Vidi Marolt, ker nam je omogočila, da smo lahko skupaj preživeli dni, ki jih še dolgo ne bomo pozabili.

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.