PROJEKTNI TEDEN “SPOZNAVAM MOJE MESTO” – 2. DAN

   Učenci in mentorica medijskega krožka nismo mogli verjeti, da so učenci 4./5. stopnje toliko stvari doživeli že prvi dan projektnega tedna. Polovico posnetega intervjuja je zasedel ponedeljek. Vendar je bil tudi torek prav poseben dan…

Torek, 27. 9. 2016

Zjutraj so vsi udeleženci projektnega tedna skoraj zamudili na zajtrk, ker so se prejšnji dan tako lepo imeli in toliko novega v Eni žlahtni štoriji izvedeli. Po zajtrku so se učenci, učiteljica Marjeta in varuhinja Mateja zopet odpeljali v Bršljin. Nasproti vojašnice so obiskali tiskarno Tisk Šepic, kjer so si ogledali tiskarske stroje in potek tiskanja. Učenci in učiteljica so nam, medijskemu krožku, zaupali, da v tiskarni, med drugim, tiskajo nalepke za avtomobile, napise na majice in delovna oblačila ter alu-folije za tabletke. Slednje tiskajo v posebni sobi, kjer so zaposleni oblečeni v zaščitna oblačila in delajo pod posebnimi pogoji, da prostor ohranijo popolnoma čist. Tudi učenci so si ta prostor ogledali le skozi steklo, da ne bi vnesli bacilov. Ob koncu obiska so se dogovorili, da lahko v šolo odnesejo veliko materiala – odpadnega papirja, ki jim bo prišel zelo prav pri ustvarjanju. Vendar to še ni vse. Od tiskarne so dobili tudi darilca, ki so učence razveselila. Zelo se zahvaljujejo tiskarni Tisk Šepic!

Tudi popoldan so se udeleženci projektnega tedna odpravili na sprehod proti mestu. Ustavili so se v Tušu, natančneje v Plesnem studiu Vovk, ki ima svoje prostore pod kinodvoranami. Prijazni gospod Uroš Sihur jim je s člani plesnega studia poskusil približati Hip-Hop. Tudi sami so preizkusili plesne korake in se pri tem zelo zabavali.

Tudi ta dan je bil zanimiv in poln novih informacij. Učence smo vprašali, kdo jim je v tem tednu kuhal večerjo, pa so povedali, da sta bili kuharici Mici in Marta ta teden zelo pridni in jim kuhali večerje, ker so bili oni tako zaposleni. Sami pa so morali skrbeti, da so bile sobe pospravljene, potovalke urejene in zobje ter ostali deli telesa čisti.

…se nadaljuje…

 

(Skupno 48 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.