SODELOVANJE V PROJEKTU “BLAZINICA TOLAŽBE”

   Učenci 7. razreda NIS in 4./5. stopnje PPVI ter njihovi razredničarki, ob pomoči varuhinje in spremljevalke, se bomo v letošnjem šolskem letu pridružili dobrodelnemu projektu Blazinica tolažbe.

Pobudnica projekta je policistka Stanislava Zupanc. Pri svojem delu se srečuje z otroki, ki so žrtve kriminalnih dejanj ali prometnih nesreč. Ker opaža njihovo stisko, se je domislila, da bi otrokom podarila ročno sešito blazinico, ki bi jim bila v tolažbo v teh težkih trenutkih.

Blazinice tolažbe šivajo policistke v prostem času, otroci po različnih šolah in vrtcih po Sloveniji, otroci in starši v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto enkrat mesečno in drugi.

Tako smo tudi na naši šoli pripravili uvodno srečanje, kjer smo spoznali namen in postopek izdelave blazinic. Začeli smo na začetku – pri papirnatih šestkotnikih, ki služijo kot šablone. Le-te smo morali najprej natančno izrezati, nato pritrditi nanje kvadrate iz pisanega blaga. Te kvadrate smo preoblikovali v šestkotnike in pričeli s šivanjem.

Čaka nas še dolga pot, da bomo dokončali prve blazinice; potrebnih je okoli 2000 šivov. Zadali smo si cilj, da vsak učenec v omenjenih dveh skupinah v tem šolskem letu izdela vsaj eno blazinico. Učenci sprva niso bili navdušeni nad idejo, da te blazinice ne bodo za njih. Po pogovoru pa so se strinjali, da bodo tisti otroci, ki bodo blazinice dobili, le-te zares potrebovali, ko jim bo hudo. Takrat smo se vsi lotili dela še z večjo vnemo, vendar potrebujemo čas in veliko mero vztrajnosti.

Policistka Stanislava Zupanc nas bo zopet obiskala po jesenskih počitnicah in nam pomagala pri naslednjih korakih sestavljanja blazinic. Do takrat pa – veselo na delo!

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Blazinice tolažbe, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.