LIKOVNA NATEČAJA METULJ IN HARMONIJA NASPROTIJ

   V mesecu februarju smo se učenci 4. razreda prijavili na kar dva likovna natečaja: mednarodni likovni natečaj “Metulj” in likovni natečaj “Harmonija nasprotij”.

   Likovni natečaj “Harmonija nasprotij”  je razpisala OŠ Karla Destovnika – Kajuha Šoštanj. Skupaj z našima učiteljicama Gabi in Sašo smo se najprej lotili iskanja nasprotij okrog nas. Ugotovili smo, da svet današnjega časa sestavljajo številna nasprotja, ki jih v likovnem svetu lahko združimo v harmonijo. Odločili smo se naslikati črno-bela nasprotja velikega in majhnega. Kako nam je to uspelo, si lahko ogledate v galeriji in držite pesti, da se bomo dobro odrezali.

   Mednarodni likovni natečaj “Metulj” – “The butterfly” je razpisala OŠ Marije Vere Kamnik. Pri našem ustvarjanju in razvijanju kreativnosti smo morali med seboj kombinirati kar tri likovne tehnike: slikarsko, risarsko in grafično tehniko. Tako smo najprej osvežili znanje likovnih tehnik, se skupaj lotili iskanja idej in izdelave skice, nato pa se lotili resnega dela. To ni bilo preprosto, a kot vedno smo se dela lotili dobre volje in se prepustili toku naših ustvarjalnih idej. Naš končni izdelek si lahko ogledate v galeriji in veseli bomo vaših komentarjev.

                                                                                                                  Gabi Maček

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.