»DAN PRIJATELJSTVA«

V okviru samoevalvacije na temo Spodbujanje strpnosti in prijateljstva so na zadnjem sestanku šolske skupnosti predsedniki razredov žrebali pare oddelkov, ki bodo tako imenovani »prijateljski razredi«. Po srečnem naključju je predsednik 7. razreda izžrebal oddelek 4./5. stopnje PPVI. Ker smo v letošnjem letu že velikokrat sodelovali v projektu Blazinice tolažbe, sva se z učiteljico Marjeto dogovorili, da bova organizirali »dan prijateljstva« za najine učence.

V torek, 11. 4. 2017, smo tako dan začeli s skupnim predavanjem o preprečevanju najpogostejših nezgod, ki ga je pripravila predstavnica iz Zdravstvenega doma Novo mesto, kjer smo marsikaj novega izvedeli in na koncu izgledali skoraj kot prave mumije, kot je ugotovila ena izmed učenk.

»Dan prijateljstva« smo nadaljevali v gospodinjski učilnici, kjer smo najprej skupaj spekli piškote ter pripravili slastno sadno solato s smetano. Preden pa smo se posladkali, smo še prisluhnili Maji in njenemu učitelju kitare, ki sta za nas zaigrala nekaj znanih in poskočnih pesmic. S polnimi trebuhi sladkarij smo se najprej preizkusili v vislicah, nato pa še, času primerno, pobarvali pisanice in naredili mini razstavo v jedilnici šole.

Ob teh dejavnostih smo še poglobili prijateljske vezi med nami, se še malo bolj spoznali, dobro sodelovali, razvijali različne spretnosti in sposobnosti. Hkrati pa smo se tudi učili, kajti tudi določenih vsebin matematike, jezika, družboslovja, gospodinjstva, razvijanja samostojnosti, splošne poučenosti ni manjkalo. Ob koncu smo se dogovorili, da si bomo za podobne skupne dejavnosti večkrat vzeli čas.

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.