DAN/NOČ KNJIGE 2018

Ob svetovnem dnevu knjige, ki ga praznujemo 23. aprila, smo cel dan preživeli obkroženi s knjigami. Najprej smo v jutranjih urah obiskali Knjižnico Mirana Jarca ter si ogledli različne oddelke, posebno zbirko Boga Komelja, podarjeno knjižno zbirko novomeškega igralca Janeza Cesarja in novo pridobitev knjižnice – priložnostno dvorano. Po vrnitvi v šolo smo natančneje spoznali še našo šolsko knjižnico. Knjižničarka Damijana nam je razložila, kako je razvrščeno knjižnično gradivo, nato pa smo sami na police pospravili velik kup knjig. Izvedeli smo tudi, da je potrebno vsako knjigo vpisati v računalnik, da dobi inventarno številko.

Tudi letos smo v projektu Noč knjige 2018 sodelovali z Amnesty International, zato nam je učiteljica Marjeta prebrala knjigo Johna Lennona Pomisli in knjigo o človekovih pravicah Vsi se rodimo svobodni. Pogovarjali smo se o tem, kako lepo bi bilo na svetu brez vojn, kjer bi se vsi imeli radi in bili prijatelji. Poslušali smo še pesem Imagine v angleški in slovenski verziji, potem pa napisali dobre misli v ptice, jih okrasili in izrezali. Dan smo zaključili na šolskem igrišču, z rumenimi baloni, ki so ponesli naše želje v kraje, kjer živijo otroci, ki trpijo. Skupaj lahko spremenimo svet, da bo boljši in lepši za vse.

 Prispevek o Noči knjige si lahko preberete tudi na spletni strani AI.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Knjižnica, Knjižnične novice, Noč knjige, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.