EKSKURZIJA PREDMETNE STOPNJE V ČRNOMELJ

Učenci predmetne stopnje smo 30. 5. 2018 odšli na našo vsakoletno ekskurzijo. Tokrat smo izbrali kraj, ki ga nismo obiskali že nekaj časa, Črnomelj. Na pot smo šli z vlakom, ki nas je popeljal skozi nekaj tunelov in že smo prišli v sončno Belo krajino.

Ko smo prišli v Črnomelj smo se odpravili skozi mesto in si ga po poti ogledali. Počasi smo se bližali našemu cilju, Varstveno delovnem centru, kjer so nas že pričakovali. Pozdravila nas je direktorica Zdenka Vrlinič, njihovi varovanci so nam pripravili kratek program, nato pa so nas še pogostili s pravo belokranjsko pogačo. Spoznali smo tudi zgodbo o tem, kako je mesto Črnomelj dobilo ime, ustvarjali v različnih delavnicah ter ob tem spoznavali značilne belokranjske motive. Zabavali smo se, predvsem pa bili navdušeni nad prijaznostjo in gostoljubnostjo gostiteljev. Še enkrat se jim zahvaljujemo za obisk!

Po delavnicah smo se odpravili na ogled mestnega jedra, kjer smo videli »črnomaljsko tromostovje«, cerkvico Sv. Duha in izliv reke Dobličice v Lahinjo. Učiteljica Jasna je postavila nekaj nagradnih vprašanj in štirje učenci so si s pravilnim odgovorom zaslužili sladoled. Ostali pa so se kar sami posladkali z njim.

Na ekskurziji smo se imeli lepo in uživali ob vtisih.

(Skupno 173 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.