DAN BREZ AVTOMOBILA

V petek, 21. 9. 2018, smo imeli učenci višje stopnje tehniški dan. Udeležili smo se prireditve ob Dnevu brez avtomobila, ki jo je organizirala Mestna občina Novo mesto. Pod sloganom “Združuj in učinkovito potuj” so glavne aktivnosti potekale na Novem trgu.

Ogledali smo si stojnico trgovine koles Smole, prikaz oživljanja, demonstracijo uporabe varnostnega pasu v primeru prometne nesreče – »zaletavček«, seznanili smo se, kako se registriraš za uporabo brezplačnih koles v promociji GoNM. Reševalci, gasilci in policisti so predstavili službena vozila, pripomočke in delo, ki ga opravljajo. Učenci so ustvarjali v delavnicah DRPD. Trije učenci pa so z ekipami drugih osnovnih šol tekmovali v menjavi zračnice na kolesu.

Pred Kulturnim centrom Janeza Trdine pa so potekale še številne športne aktivnosti: tenis, namizni tenis, rokomet, odbojka, košarka.

Na ta dan se je akciji »Dan brez avtomobila« pridružilo tudi veliko učencev naše šole, ki so prišli v šolo peš, s kombijem, avtobusom, vlakom ali pa so peš prehodili le del poti do šole.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Projekti, Varno na pot. Zaznamek za trajno povezavo.