TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2018

Tradicionalni slovenski zajtrk je tudi na naši šoli postal res tradicionalen, saj smo se temu projektu pridružili že osmo leto. Organizirajo ga mnoga ministrstva v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije, ki je pobudnica in idejni vodja projekta.

V petek,16. novembra, ki je tudi dan slovenske hrane, smo se vsi učenci in delavci šole zbrali v jedilnici in zajtrkovali mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Vsa živila so bila pridelana oziroma predelana v Sloveniji. Po zajtrku so se učenci v razredih pogovorili o pomenu zdrave prehrane. Učenci nižje stopnje so imeli v okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka v četrtek, 15. novembra, naravoslovni dan. Spoznali so prehransko piramido ter v gospodinjski učilnici pripravili zdrave prigrizke in napitke.

 

 

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Projekti, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.