KRKIN IZLET V KRANJ IN NA BRDO

V četrtek, 30. 5. 2019, smo učenci, učitelji ter spremljevalci posebnega programa vzgoje in izobraževanja odšli na izlet v Kranj in Brdo pri Kranju. Na izlet so nas popeljali naši prijatelji iz tovarne zdravil Krka d.d., ki so naši dolgoletni pokrovitelji.

Zjutraj smo se zbrali v šoli in se zatem z avtobusom in veliko mero dobre volje ter pričakovanj kljub deževnemu vremenu odpeljali proti Kranju. Med vožnjo smo si ogledali kraje, mimo katerih smo se peljali ter obnovili naše znanje in dodali novega. Po prihodu v Kranj smo najprej pomalicali. S polnimi želodčki smo odšli na voden ogled mesta Kranj. Videli smo nekatere znamenitosti: kranjsko klobaso velikanko, Prešernovo hišo, ostanke nekdanjega obzidja in Glavni trg ter velik Prešernov spomenik.
Pot nas je potem vodila proti Brdu. Videli smo grad Brdo pri Kranju, ki je najbolj vzdrževani dvorec v Sloveniji. Na začetku 16. stoletja ga je dal postaviti goriški deželni glavar in kranjski vicedom Jurij Egkh. Sredi 18. stoletja je prešel v last baronov Zois. Danes služi protokolarnim potrebam Vlade Republike Slovenije. Zatem smo se sprehodili skozi gabrov drevored mimo prečudovitih jezerc do konjušnice. Naužili smo se vseh videnih lepot ter svežega zraka. V tem času je tudi dež že ponehal. In potem je sledilo kosilo. Imeli smo ga v gostilni Marinšek, ki se ponaša z 70-letno tradicijo domače kuhinje, ki zadovolji še tako prefinjene okuse. Juhica, dunajski zrezek, pomfrit  ter kremna rezina. Bilo je slastno in veliko. Po povratku na avtobus so bili naši želodčki polni in očki so postali zaspani.
Pot do Novega mesta je hitro minila. Pri šoli so nas že čakali starši. Imeli smo se res lepo.

Še enkrat se iskreno zahvaljujemo našim prijateljem in pokroviteljem iz tovarne zdravil Krka d.d. za prelep izlet in veliko mero nepozabnih vtisov in spominov ter vsega, česar smo bili deležni. Na snidenje v naslednjem letu.

Fotografije pa vam bodo pokazale naše današnje dogajanje.

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše
Fotografija: Mateja Oštir

(Skupno 371 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.