VOKALNO INSTRUMENTALNA SKUPINA KETTEJEVCI V SLAVONIJI

   Vokalno instrumentalna skupina Kettejevci se je pod vodstvom Darinke Pirc udeležila festivala Slovenija v Slavoniji, ki je potekal med 13. in 15. septembrom 2019 v Vinkovcih in bil sestavni del Vinkovačke jeseni, enega največjih kulturnih festivalov v Hrvaški.

   Na osrednjem festivalskem odru v centru mestu  smo se udeleženci predstavili s 15 minutnim kulturnim programom, pritegnili pozornost gledalcev in poželi velik aplavz. Na nastopu se je izjemno  izkazal najmlajši član skupine David Bratić, učenec naše šole. Ob njegovi spremljavi na ksilofonu in zvončkih so pesmi v izvedbi učiteljic šole ter njegove mame zazvenele lepše in prijetneje.

Organizatorji so za vse udeležence organizirali tudi enodnevni izlet, kjer smo obiskali vojašnico v mestu Vukovar, se z ladjico na električni pogon zapeljali po reki Donavi ter si v Iloku ogledali njihovo znamenito vinsko klet.

Udeleženci se prisrčno zahvaljujemo organizatorjem festivala, saj smo se domov vrnili polni lepih vtisov, ravnateljici in sodelavcem pa za vso podporo.

 

 

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.