TEDEN UMETNOSTI V ŠOLI

V okviru svetovne organizacije UNESCO poteka v mesecu oktobru »Arts Education Week«  – Teden umetnosti v šoli. Tako se v Sloveniji v različnih izobraževalnih ustanovah od 5. do 9. oktobra 2020 vrstijo raznovrstni kulturni dogodki. Ti omogočajo mladim, da del svojega časa posvetijo umetnosti in se tako učijo sobivati z eno izmed zelo pomembnih komponent našega življenja.

Tudi na naši šoli smo se v sredo, 7. 10. 2020, vključili v projekt tako, da smo posneli lutkovno predstavo po pravljici Kamsijevo potovanje avtorice Darinke Pirc, likovno ustvarjali na to temo, postavili razstavo likovnih del ter izdelali risanko pravljice.

V risanki so glavnim junakom  posodili glasove  ter izvedli zvočne efekte in glasbo učenci posebnega programa 2./3. ter 5./6. stopnje. Prav tako so z njihovo pomočjo oživele tudi lutke. Pri likovnem ustvarjanju pa so se pridružili še ostali učenci pod budnim umetniškim očesom njihovih učiteljev. Nastale so čudovite ilustracije, ki bodo kar nekaj časa lepšale notranjost naše šole.

Kako je dan potekal in kaj vse so ustvarili pa lahko pogledate v nadaljevanju.

(Skupno 250 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.