NOVOLETNA VIDEOPREDSTAVA

December je na naši šoli vedno najbolj živahen mesec, poln pričakovanj, iz razredov se sliši pesem, po šoli diši po piškotih … Ja, tako je bilo lansko leto. Letos pa so hodniki prazni in tihi, nikjer ni smrečice, lučk in otroških glasov.

Vendar pa so se učenci in učitelji kljub temu potrudili in pripravili novoletno videopredstavo. Za režijo je poskrbela Jasna Banovec, program je povezovala Mateja Drobnič, snemala je Špela Cesar, posnetke pa sta zmontirali Laura Zrilić in Nives Lužar.

Najprej smo obudili spomine na daljno leto 1990, na čas naše odločitve za samostojno Slovenijo. 26. decembra zato praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. David je zaigral himno in ob fotografijah smo lahko občudovali lepoto naše dežele.

Nato pa nas je snežinka Mateja popeljala na nepozabno potovanje po poti srca. Pot jo je vodila v našo šolo, v razrede in tudi med učence na daljavo. Razdalje niso ovira, če nas vodi srce in dobra volja. Učenci so z učiteljicami in starši pripravili recitacije, glasbene in plesne točke, voščila, dramsko igro … Snežinka Mateja je spoznala tudi naše prijatelje iz Krke in Lions kluba, ki niso pozabili na nas in so nam voščili lepe praznike. Krka d.d. je vsakemu učencu podarila vrečko sladkarij, športne pripomočke in bleščeče lučke, Lions klub pa je šolo obogatil z dvema računalnikoma, ki bosta v teh časih prišla še kako prav. Seveda je darila pomagal deliti dedek Mraz. Letos jih je raznosil kar po razredih, kjer bodo pričakala učence.

Snežinka Mateja je obiskal tudi našo ravnateljico, ki se je zahvalila učencem, staršem in zaposlenim, da kljub težkim razmeram uspešno zaključujemo leto. Zaželela nam je lepe praznike, v novem letu pa, da se čim prej spet vrnemo v šolske klopi.

Ja, res je bilo posebno leto, polno izzivov in preizkušenj. Naj nas za konec in nov začetek nagovori kar pesnica Svetlana Makarovič:

Odpri oči, neznano Novo leto,
odpri oči, prijazno nas poglej,
postani naš prijatelj, Novo leto,
daj nam roko in vodi nas naprej,
popelji nas po najbolj varni poti
in daj nam upanja in daj moči,
da skupaj pridemo v srečnejše čase
miru, dobrote, sprave med ljudmi.

https://www.dolenjskanews.com/vampf-novoletna-videopredstava-os-dragotin-kette/

 

 

(Skupno 365 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.