KETTEJEV DAN

Naša šola je bila ustanovljena leta 1955 in je ob selitvi v nove prostore leta 1978  dobila ime po pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju. Zato vsako leto praznujemo dan šole in Kettejev dan na datum njegovega rojstva, 19. januarja. Pred vhodom v šolo stoji Kettejev spomenik, ki je delo Jakoba Savinška in je odlitek kipa pred Rotovžem.

Letos je bilo praznovanje Kettejevega dne nekoliko drugačno, saj skrbimo za zdravje in dosledno upoštevamo higienske ukrepe. Tako se je vsak razred spomnil pesnika na svoj način, v svojem mehurčku. Učencem so učiteljice pripravile vrsto dejavnosti v okviru kulturnega dne. Brali so Kettejeva dela, reševali kviz o pesnikovem življenju, delali sestavljanko, si ogledali predstavo Šivilja in škarjice, ilustrirali Kettejeve basni in risali pesnika. Ob koncu kulturnega dne so učenci zapeli še Kette rap, ki je postal kar šolska himna. Upam, da ga bomo drugo leto spet lahko zapeli vsi skupaj …

Naša šola ni kulturna šola samo po imenu. Trudimo se, da kulturo širimo na vsakem koraku, da smo spoštljivi drug do drugega in razumemo naše različne potrebe. Saj vsi ljudje potrebujemo isto – da nas nekdo sprejema in spoštuje take, kot smo. Brez obsojanja ali pomilovanja.

(Skupno 303 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.