PROJEKTNI TEDEN MOJ KRAJ – 2. dan

Danes smo se odpravili na novo dogodivščino. Pot nas je najprej vodila do gradu Grm, kjer smo se odpočili in okrepčali ob ribniku, pogledali v vodnjak in si ogledali dvorišče gradu. Dekleta so vztrajno iskala kralje in princese, vendar žal zaman 🙂 Morda jih srečamo kdaj drugič… Na poti do mesta smo videli tudi OŠ Grm, ki jo obiskujeta brata naših prvošolk.

Končno smo prišli do današnje glavne destinacije-Dolenjskega muzeja. Ogledali smo si zbirko predmetov iz preteklosti in bili presenečeni, kakšne lepe stvari so včasih imeli in koliko so jih arheologi uspeli najti. Najbolj zanimivo pa je bilo okostje mamuta. Kako je bil velik! In kako je imel velike zobe! Ogled smo nadaljevali še v Jakčevem domu, kjer smo občudovali umetnine naših slikarjev in našli tudi portret ˝našega˝ Dragotina Ketteja.

Polni kulturnih vtisov smo se na Glavnem trgu posladkali s slastnim sladoledom 🙂 Na poti do šole smo si privoščili še postanek na igrišču za malo igre, v šoli pa nas je čakala še priprava večerje in odhod domov. Le kaj nas čaka jutri? Bomo videli…

(Skupno 138 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2020 - 2021, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.