IZLET V BELO KRAJINO

V sredo, 4. 5. 2011 smo se učenci od  2. – 4. razreda in učenci I. – III. stopnje PPVIZ udeležili izleta v Belo krajino, kjer smo načrtovali ogled Slovenskega gasilskega muzeja v Metliki in Osnovne šole Brihtna Glava na Radovici pri Metliki .

Učenci so komaj čakali na odhod izpred šole. Močno jih je skrbelo ali bo prišel avtobus in ko so ga končno zagledali, so se prikazali nasmeški na njihovih obrazih. TOOOOOOO!!!!! Zdaj pa je šlo zares.

Posedli smo se, poskrbeli za malico, se še enkrat za vsak slučaj prešteli in se koooončno odpeljali v Belo krajino. Pot ni bila dolga, saj smo si lahko ves čas ogledovali prečudovito pokrajino in spoznavali značilnosti tega čudovitega dela Slovenije.

Tako smo kmalu prišli do Osnovne šole Brihtna Glava . Ja, že ime šole se nam je zdelo nenavadno, a ko smo vstopili v učilnico in zagledali učitelja s palico je bilo vse še bolj nevsakdanje. Učenci so se spogledovali z odprtimi usti in niso bili preveč prepričani ali gre zares ali je to le šala. Tovariš učitelj namreč ni bil prav nič podoben današnjim učiteljicam in v rokah je imel celo palico s katero je ves čas mahal pred seboj. Govoril je glasno in ni bil prav nič preveč prijazen. Kmalu pa smo spoznali, da nam je želel le prikazati kako so se učenci včasih učili v šolah, kakšne učne pripomočke so imeli in kako so se morali obnašati. Na koncu smo vsi skupaj zaključili, da je šola sedaj veliko bolj prijazna in tudi prijetna.

No, na koncu našega izleta pa smo se odpeljali še v Metliko, kjer smo se najprej sprehodili skozi staro mestno jedro in nato obiskali še Slovenski gasilski muzej. V njem nam je prijazna vodička predstavila gasilsko opremo, uniforme in tudi praaaave gasilske vozove in brizge, ki so jih včasih uporabljali gasilci pri svojem delu.  To pa je bilo tudi najbolj zanimivo.

 Polni vtisov smo se srečno vrnili nazaj v šolo in zaključili naš izlet.

 

zapisala učiteljica Gabriela Maček

 

izlet1 izlet2
izlet3 izlet4
izlet5 izlet6

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2010 - 2011, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.