Z vlakom v Ivančno Gorico

   V četrtek, 12. 5. 2011 smo se z vlakom odpeljali na piknik v Ivančno Gorico. Povabila nas je učiteljica Darinka.

    Na postaji smo kupili karte in čakali na vlak, ki je kar nekaj minit zamujal. Ko je pripeljal na peron in se ustavil, smo morali pritisniti na gumb pri vratih, da so se odprla in smo tako lahko vstopili na vlak. Izbrali smo vagon za nekadilce in poiskali prazne sedeže.

    Vožnja se je začela. Radovedno smo opazovali naravo, se peljali skozi dva predora in se pogovarjali. Prišel je sprevodnik in morali smo mu pokazati vozovnice. Bil je zelo prijazen. Vlak se je ustavil kar na trinajstih postajah. Morali smo biti pazljivi, da smo izstopili na pravi postaji.

   Ker je bilo zelo vroče, smo postali žejni in smo zato hitro odšli ob železniški progi po stezici do doma učiteljice Darinke. Tam nam je ga. Fani postregla s sokom. Ko smo se odžejali, so fantje zakurili v kaminu, dekleta pa pripravila mizo.

     Ko smo čakali, da nam učiteljica Darinka speče hrenovke in ražnjiče, smo  malo telovadili v fitnes sobi. Najbolj všeč nam je bil veslač. Učiteljica ima doma tudi pevsko sobo, kjer nam je zaigrala na violino in orgle. Ima pa še veliko drugih zanimivih instrumentov.

     Ker smo bili že lačni, smo  sedli za mizo in se najedli dobrot z žara. Čas je hitro tekel in morali smo spet nazaj na vlak. Poslovili smo se od go. Fani in odšli na postajo. Čez slabo uro smo bili že v Novem mestu.

    Popoldan je prehitro minil. Imeli smo se lepo. Špela in Kristjan sta bila še posebej navdušena, saj sta se z vlakom peljala prvič. Ugotovili smo, da se je z vlakom kar prijetno peljati.                                                                               

 

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2010 - 2011, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.