Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije leta 2011, v samo izvajanje  pa so se vključila tudi ministrstva (za kmetijstvo, šolstvo in zdravstvo). Namen projekta je poudariti pomen zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, razvijati zdrav način življenja, uživati lokalno pridelano hrano in osveščati mladino. Letos je Vlada RS razglasila 16. november tudi za dan slovenske hrane. V prihodnje ga bomo obeleževali vsak tretji petek v novembru in s tem izkazali podporo domačim pridelovalcem ter spodbudili širšo javnost k uživanju domače hrane.

V petek, 16. novembra, so tudi vsi naši učenci zajtrkovali v šoli. Za zajtrk smo imeli mleko, kruh, maslo, med in jabolka. Letos nam donatorji živil niso mogli  zagotoviti brezplačno (neugodne vremenske razmere), zato smo jih krili iz sredstev za šolsko prehrano. Učiteljice so se z učenci pogovorile o pomenu zdrave prehrane in zajtrkovanja, pa tudi uživanja domače hrane.

Zajtrk nam je zelo teknil in upamo, da bo takšnih akcij še več.

                                                                                                                                                         

 

{phocagallery view=category|categoryid=161|limitstart=0|limitcount=6|detail=2|displayname=0|displaydetail=1|imageshadow=shadow1}

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2012 - 2013, arhiv, Shema šolskega sadja, Tradicionalni slovenski zajtrk. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja