Državno matematično tekmovanje 2014

Tako, za nami je sobota, 12.4.2014! Kaj se je dogajalo? Nam veliko, saj smo šli na državno matematično tekmovanje na Jesenice. Kdo je šel? Štirje učenci, Besjan, David, Arlind in Kristina ter učiteljica Jasna. Da pa nam ni bilo dolgčas se nam je pridružila še študentka Pedagoške fakultete, ki je na naši šoli na praksi in sicer Tinka Ferkolj.

Za soboto že zelo zgodaj, smo se odpravili proti Jesenicam. Pot je bila brez večjih pretresov, od Ljubljane dalje smo občudovali Alpe in se v mislih pripravljali na tekmovanje.

In že smo prispeli in se je začelo! Otvoritev tekmovanja s kratkim kulturnim programom, zabavno škratinjo in njenim pomočnikom malim škratom Luko. Joj, sta nas nasmejala! Sploh Luka, ki ni imel pojma o računanju, a saj sta povedala da škratom računanje sploh ne gre.

Zato pa smo mi toliko boljši v tem! Računanje je za nas enostavno, a vseeno brez truda ne gre.

Vsi smo se potrudili po najboljših močeh in vložili veliko energije v reševanje nalog. Tako, da smo bili vsi uspešni, pa čeprav nismo dosegli vseh točk.

Med čakanjem na rezultate smo si v Gledališču Toneta Čufarja ogledali predstavo Škrat Kuzma dobi nagrado. Odlični igralci so nam pričarali pravo gozdno pravljico s škratovsko družbo. Bili so zabavni in čas je kar odbrzel. In že so bili tukaj rezultati in razglasitev!

Najbolje se je odrezal David Šega, ki je dosegel 3. mesto v 5. razredu. Odlično, David! Zaslužil si je vse pohvale in čestitke, ki jih je prejel! A seveda, tudi ostali učenci. Ker so sodelovali in zastopali našo šolo po svojih najboljših močeh.

Sledilo je kosilo in seveda pot domov! Doma pa še zaslužen sladoled v slaščičarni, kot nagrada za ves trud. Do drugega leta pa spet naberemo moči in se ponovno podamo v matematične vode in reševanje matematičnih problemov. 

{phocagallery view=category|categoryid=286|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2012 - 2013, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.