S Krko v Cerknico

V sredo 7.5.2014 smo učenci višje stopnje odšli na izlet v Cerknico. Tja so nas povabili naši prijatelji iz Krke. Vkrcali smo se na avtobus, se posedli s svojimi prijatelji in se s polno mero dobre volje odpeljali proti Notranjski.

Na postajališču Lom smo imeli prvi postanek za malico. Dobro smo se podprli in pot nadaljevali do Cerknice in naprej do vasi Dolenje Jezero, kjer smo si ogledali Muzej Cerkniškega jezera Jezerski hram.

V filmu Štirje letni časi smo najprej videli prikaz jezera in življenja ob njem skozi zgodovino v vseh štirih letnih časih. Nato smo videli še živo maketo Cerkniškega jezera, ki prikazuje presihanje tega edinstvenega kraškega jezera. Gospod Vekoslav nam je s humoristično razlago predstavitev še dodatno popestril. Da pa ne bi domov prišli s polnimi denarnicami, smo si kupili še spominke, ki nas bodo še dolgo vračali v to prelepo kraško pokrajino.

Po nakupovanju nas je že čakal furman Lojze, ki nas je z lojtrnikom popeljal ob Cerkniškem jezeru. Kljub temu, da je malce pihalo, smo vsi občudovali veličino in lepoto tega največjega jezera v Sloveniji. Ko smo se vrnili nazaj na Lojzovo domačijo, smo si ogledali še preostale njegove konje. Najbolj sta nas  navdušila poni in njen mali žrebiček.

Vsa tale vožnja z lojtrnikom in konji so nas kar malo utrudili in postali smo tudi že lačni, tako da smo se zelo razveselili vožnje do Gostišča Mlakar. Postregli so nam z odličnim kosilom. Po kosilu smo se odpeljali še do gradu Snežnik.  Grad je zelo lep in na novo obnovljen. Vodička nam je povedala, da fotografiranje v gradu ni dovoljeno. Upoštevali smo jo in v gradu nismo fotografirali. Izvedeli smo veliko novega. Tudi tukaj smo nakupili nekaj spominkov in razglednico, ki smo jo poslali v Krko in šolo, da vsem povemo, kako lepo se imamo.

Po ogledu smo se odpeljali proti domu. Bili smo utrujeni, a zelo zadovoljni. Čakal nas je še kratek kviz. Ker smo si veliko zapomnili, smo vsi dobili nagrade.

Pred šolo so nas že čakali starši.  Bilo je lepo in komaj že čakamo naslednje leto, da nas naši prijatelji iz Krke ponovno povabijo na ogled kakšnega prelepega dela naše Slovenije.

Koordinator: izleta Alenka Slak

 

{phocagallery view=category|categoryid=297|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.