Šola išče talent – pregled

Projekt ŠOLA IŠČE TALENT

V letošnjem šolskem letu smo s projektom Šola išče talent še nekoliko bolj načrtno »brskali« za talenti med našimi učenci. Svoje talente so učenci pokazali na treh predizborih v šolski telovadnici:

· Šola išče talent  – prvič (17. 10. 2013)

Na prvi prireditvi se je kar 23 učencev predstavilo v vlogi pevcev, plesalcev, instrumentalistov in igralcev. Bilo je pestro in zabavno, saj sta za to še posebej skrbela voditelja Rado Trifkovič in Urška Derganc. Komisija, ki so jo sestavljali ga. ravnateljica Vida Marolt ter učiteljici Damijana Karlič in Dajana Držanič, je soglasno sklenila, da so se vsi tekmovalci uvrstili v naslednji krog.

· Talenti nekoč in danes (7.2.2014)

Drugi predizbor je bil v znamenju Slovenskega kulturnega praznika, kjer so se učenci občinstvu in žiriji  predstavili s pesmijo, plesom, skečem in igranjem na inštrumente. Vsi, tudi nastopajoči, so uživali ob predstavitvi njihovih sposobnosti in spretnosti. Učenec Gašper Ljubi se je s sovoditeljico go. Renato Štravs preizkusil tudi v vlogi voditelja. Šlo mu je odlično.

· S talenti v pomlad (1. 4. 2014)

Na prvi aprilski dan so se naši talenti že tretjič v letošnjem šolskem letu predstavili občinstvu. Na tokratni prireditvi so sodelovale predvsem skupine in pari, tematsko pa je bila pomladno obarvana. Tokrat se je našim talentom pridružila tudi romska plesna skupina z voditeljem Sandijem Selinčičem in nas resnično navdušola s svojim izjemno usklajenim plesom. Vodenje prireditve so imeli v rokah Tilen Vidic, Miha Uhan in Nuša Korče – zelo so se izkazali.

Finalisti so postali:

1. Plesna skupina posebnega programa in vzgojne skupine s točko Z NOGO OB TLA – mentorica URŠKA DERGANC

2. Romska plesna skupina s točko WAKA WAKA – mentor Sandi Selinčič

3. Učenci 5. in 6. razreda s točko GANGNAM STYLE – mentorica Bojana Klančičar

4. Gabrijela Brajdič s točko LARINA IZBIRA – mentorica ALENKA DERGANC

5. Marjetka Zupančič in Kristina Roškar s točko TI SI VSE – mentorici Jasna Banovec in Barbara Luzar

6. Andraž Kastelic in Robi Kebelj s točko LISIČKA JE PRAV ZVITA ZVER – mentorica Đurđa P. Lauševič

7. Tilen Vidic s točko PETELINČEK JE NA GORO ŠEL –  mentorica Nuša Korče

8. Matej Jaklič s točko V DOLINI TIHI – mentor Marko Feguš

9. Instrumentalna skupina s točko S POLKO NA GOLICO – mentorica Darinka Pirc

10. Dramska skupina s predstavo BEDAK JURČEK – mentorica Jasna Banovec

11. Arigon Shabani in Nejc Goršin Fabjan s točko A JE TO – mentorica Jasna Banovec

12. Arlind Shabani s točko BEAT BOX ter telovadnimi elementi  – mentorica Helena P. Zupančič

13. Gašper Ljubi s točko HOROSKOP – mentorica Adrijana Perič

Dobra dva meseca so se učenci skupaj z mentorji pripravljali na Finale. Pripraviti so morali povsem nov nastop.

· Šola išče talent – finale (5.6.2014)

V četrtek, 5. junija, je bila naša telovadnica spet polna otrok, staršev in gostov. Nekateri so si prišli ogledat zanimiv program, drugi pa so navijali za svoje favorite, jih spodbujali in jim tako pomagali do boljšega nastopa. Zaključno prireditev sta spet povezovala Urška Derganc in Rado Trifkovič. Vsak finalist se je predstavil s svojo točko, nato pa je sledil premor in glasovanje po razredih. V premoru sta nas voditelja navdušila s plesom in tako še dodatno popestrila dogajanje. Medtem je strokovna komisija preštela glasove in razglasila po dva najboljša predstavnika med skupinami in posamezniki.Superfinalisti so se pojavili na odru še enkrat in v izenačenem glasovanju smo dobili zmagovalca:

Arlind Shabani – beat box s telovadnimi elementi

Plesna skupina posebnega programa in vzgojne skupine – hip hop ples

Seveda pa moramo pohvaliti vse nastopajoče, pripravili so nam nepozaben program, poln petja, plesa, skečev in gledališke igre. Zahvala gre tudi mentoricam in strokovni žiriji ter voditeljem.

Ko sodelujemo, si pomagamo in delimo talente z drugimi, ustvarjamo nekaj lepega in širimo dobre misli, pozitivno energijo ter tako bogatimo naš svet. Nedvomno smo dosegli vse cilje projekta.

 

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2013 - 2014, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.