Šola v naravi – Radenci – 3., 4. in 5. dan

8.10.2014

Danes lahko rečemo, da se je naš svet razširil še za nekaj novih prijateljev. Navezali smo stike s skupino iz Škofje Loke, z njimi se družimo v prostem času, igramo košarko, klepetamo, seveda pa so se razvile tudi prve simpatije. Smo več kot navdušeni, saj so naši vrstniki prijetni in družabni. Tako kot tudi mi! Dolgčas nam seveda ni, saj smo tudi danes imeli cel kup dejavnosti. Dopoldne smo se učili belokranjske ljudske plese in raziskovali živali v gozdu. bili smo zelo zavzeti in smo kot pravi mali raziskovalci uporabljali pincete, lopatke in opazovalne lončke. Popoldne pa smo se z avtobusom odpravili na Ekološko kmetijo Konda, v Dol. Tam so nam pripravili delavnico, kjer smo si ogledali izdelavo sira – mocarele, iz ovčjega mleka, zraven pa smo poskusili še nekaj sirov, ki jih izdelujejo na kmetiji. Bilo je res posebno doživetje! Zvečer pa smo zakurili ogenj in nad njim spekli hrenovke. Siti kot bobni se bomo počasi odpravili spat, saj bo jutri še en naporen dan!

9.10.2014

Uf, to pa je naporno! Za nami je dopoldanski, 12 kilometrski pohod do kraške jame Kobiljače. Jamo smo si seveda tudi ogledali. V njej smo občudovali čudesa, ki jih lahko naredi voda, uživali v hoji po temi in opazovali drobne jamske živali (pajke in kobilice). Da pa nam ni bilo prehudo smo si v bližini jame pripravili malico. Na palice smo nataknili hrenovke in uživali v peki nad ognjem, ki ga je zakurila ekipa učencev s svojimi spremljevalci (Žan, Bor in Miha), ki so do cilja prišli z avtomobilom. Ob vrnitvi v dom smo bili že pošteno utrujeni, a zeloooo zadovoljni. Popoldne smo zopet imeli kanuizem, da smo se resnično naužili vodnih aktivnosti. Še sonce je pokazalo, da je lahko še vedno poletno toplo. Nato pa še lokostrelstvo, kjer smo vadili, kdo lahko zadane sredino tarče. Bolj ali manj nam je uspevalo! Zvečer pa smo se družili z novimi znanci iz Škofje Loke. Vsaka skupina se je predstavila z nekaj točkami. Našo šolo sta zastopala Arlind, ki je beatbox-al in Kristina, ki je zapela. Nato pa smo se še družili na igrišču in utrjevali nova poznanstva. Jutri nas čaka vrnitev domov. Komaj že čakamo!

 

10.10.2014

Tako, pa je za nami še zadnji dan! Poletno toplo sonce nas je napolnilo z energijo, še bolj pa smo bili v veselem pričakovanju naše vrnitve domov. Še pred odhodom pa smo se naučili narediti (napisati) pravo belokranjsko pisanico. Bili smo uspešni, tako kot pri vsaki stvari. Naši izdelki so lepo uspeli, z veseljem jih bomo pokazali, tehniko pisanja pa lahko še kdaj uporabimo in izdelamo kaj podobnega tudi v šoli. Po delavnici pa smo se že vsi nestrpni poslovili od učiteljev v domu in se polni lepih vtisov vrnili v Novo mesto. Staršem smo zagotovo med vikendom zaupali, kaj se je dogajalo in kaj vse smo doživeli. Glede na naše navdušenje upamo, da bo šola v naravi tudi naslednje leto!

{phocagallery view=category|categoryid=329|
limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.