Prometne delavnice

 

Prometna varnost je področje, ki je pomembno za nas vse, saj smo  vsi udeleženci v prometu pa naj bo to kot pešci, kolesarji ali potniki v avtomobilu ali avtobusu.

Varnost otrok pa mora biti na prvem mestu prometne varnosti, saj so otroci najbolj ranljiva skupina v cestnem prometu.  Tako smo v okviru projekta Varno na pot na šoli organizirali prometne delavnice.

Da se o prometu nekaj novega naučimo in utrdimo tisto, kar že znamo, so nam moderatorji Zavoda Varna pot predstavili dva preventivno – izobraževalna programa: »4 prometna deteljica« in »Ju3 na cesti«.

Učenci nižjih razredov so si ogledali demonstracijo uporabe otroških varnostnih sedežev, pravilno pripenjanje in  posledice nepripetosti ali napačne pripetosti (medvedek je padel iz sedeža). Na prometnih preprogah so se učenci s pomočjo poligona udeležili realne situacije v prometu. Po poligonu (križišče, prehod za pešce..) so se sprehajali kot pešci, vozili posebne avtomobile, kolesa in pri tem upoštevali prometna pravila. Učenci so se udeležili tudi prometne tombole.

Učenci višjih razredov pa so se na delavnicah pogovarjali o prometu, posledicah neupoštevanja prometnih pravil. Spoznali so pomembnost komunikacije v prometu, uporabo čelade in varnostnega pasu, pravilne opreme kolesa, upoštevanja prometnih pravil ter odgovornega ravnanja v prometu. Skozi različne aktivnosti smo jim poskušali okrepiti zavest, da je vsak sam odgovoren za vedenje v prometu in osebno varnost.

Na koncu smo v jedilnici še skupaj zapeli pesem Adija Smolarja Na cesti nikdar nisi sam.

 

{phocagallery view=category|categoryid=333|
limitstart=0|limitcount=36|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.