Dan šole

Naša šola se imenuje po velikem pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju. Rodil se je 19. januarja 1876 na Premu na Notranjskem. Letošnje leto bi praznoval že svoj 139. rojstni dan. Na šoli, na dan njegovega rojstva, praznujemo dan šole. Pred vhodom v šolo stoji njegov doprsni kip. Ob vseh zapisanih številih lahko zapišem tudi, da bo letos naša šola praznovala že 60 let svojega obstoja.

V okviru dneva šole smo danes, 19. januarja, pripravili kulturni program in kviz.

V projekciji je učiteljica Nataša Oven predstavila nekaj najpomembnejših podatkov o Dragotinu Ketteju, njegovem življenju, šolanju, delih, o njegovem pomenu za slovensko književnost. V jedilnici smo pripravili tudi manjšo razstavo njegovih del.

Kulturni duh na šoli so pokazali tako učenci in učitelji. Pripravili smo pevske, plesne, lutkovne točke. Tilen je zapel pesem Teci, teci reka, ob klavirski spremljavi učiteljice Nuše. Učenci 5.,6.,7.,8. in 9. razreda, so pod mentorstvom učiteljic Laure, Alenke, Jasmine, Jasne ter Helene ter učiteljice Darinke, ki je pesem tudi uglasbila, odrepali Kette rap. V recitaciji Deček in cvet sta se dobro izkazala Gašper in Ema. Plesno sta basen Mravlji izrazila Miha in Anja, pod vodstvom učiteljic Marjete in Darinke. Pod vodstvom učiteljice Laure pa je Mufek in Pufek oživel s pomočjo lutk ter učencev 5. razreda in Leje. Za konec pa nas je po naši lepotici, reki Krki, popeljal učiteljski pevski zbor.

Svoje znanje o Ketteju smo preverili v kvizu. Na kvizu so sodelovale štiri mešane skupine učencev cele šole. Na kviz so se zelo dobro pripravili in so pokazali veliko znanja. Zmagovalci so bili, vsi tekmovalci pa so bili tudi nagrajeni s simbolnimi nagradami.

Ob tej priložnosti bi se želela iskreno zahvaliti vsem. Na šoli je čutiti duh sodelovanja, ustvarjalnosti in srčnosti. Posebej pa naj poimenujem tiste,ki so s svojo nesebično pomočjo neposredno sodelovali pri ustvarjanju omenjene prireditve: Darinki Pirc, Veroniki Župevec, Alenki Slak, Barbari Luzar, Lauri Zrilić, Nataši Udovč, Renati Štraus, Damjani Karlič, Dajani Držanič, Mateji Oštir, Marku Feguš in Borutu Arhu.

Oglejte si tudi prispevek na straneh Vašega kanala in Dolenjskega lista.

 


{phocagallery view=category|categoryid=341|

limitstart=0|limitcount=100|detail=3|displayname=0|
displaydetail=3|imageshadow=shadow 1}

Sestavila in zapisala: Nataša Oven

 

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2014 - 2015, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.