Prešernov dan

V četrtek, 4. 2. 2016, je v telovadnici šole potekala kulturna prireditev, posvečena našemu največjemu pesniku dr. Francetu Prešernu. V uvodnem delu nam je voditeljica Jasmina Škrbec Masilo na kratko predstavila življenje Franceta Prešerna in eno izmed za nas Slovence njegovih najpomembnejših del, Zdravljico. Skozi njene kitice je tekla glavna nit programa, v katerem so se nastopajoči predstavili v sedmih zanimivih točkah. V eni izmed njih smo v gledališki predstavi z naslovom Povodni mož neskončno uživali ob senčnih lutkah. Odlično so jo zaigrale naše varuhinje: Veronika Župevec, Alenka Kočevar, Irena Lahne, Renata Štravs, Mateja Oštir in Darinka Kulovec.

Sledila je podelitev Kettejevih nagrad posameznikom, ki so znatno prispevali k dvigu kulture na naši šoli. Tokratni nagrajenci so bili: učenca Alenka Škufca in Mitja Vide ter učiteljica in knjižničarka Damijana Karlič. Čestitke vsem!

Za konec smo vsi skupaj zapeli osmo kitico Zdravljice, ki govori o prijateljstvu, z namenom, da bi se še naprej dobro razumeli in preživeli skupaj še veliko lepih trenutkov v šoli. Eden izmed njih je bil zagotovo današnji, saj verjamem, da smo vsi uživali v pevskih, igralskih in plesnih sposobnostih vseh nastopajočih. Hvala vsem, ki ste sodelovali!

Janja Kastelic

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.