NAJBOLJŠI UČENEC ŠOLE PRI ŽUPANU

   SPREJEM PRI ŽUPANU- NAJ UČENCEV IN UČENK, ŠPORTNIC IN ŠPORTNIKOV OSNOVNIH ŠOL MESTNE OBČINE NOVO MESTO 2015/2016
V petek, 17. junija, sem odšel skupaj s svojo učiteljico Adriano Perič in ravnateljico, go. Vido Marolt, na podelitev priznanj za naj učenca šole, naj športnico in športnika osnovnih šol Mestne občine Novo mesto za šolsko leto 2015/2016. Pa veste, zakaj sem naj učenec OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto? Sem dvakratni državni prvak tekmovanja v računalništvu »Z miško v svet«. To pa še ni vse. Sodelujem tudi pri dramskem, pevskem in inštrumentalnem krožku. Lani decembra pa sem bil prvič sovoditelj na podelitvi priznanj Krkinim prostovoljcem za leto 2015 in krvodajalcem jubilantom.
Gašper Ljubi

NAJ UČENEC ŠOLE
Gašper Ljubi je učenec OŠ Dragotina Ketteja že vrsto let. Obiskuje posebni program vzgoje in izobraževanja. Ves ta čas aktivno sodeluje v najrazličnejših interesnih dejavnostih, saj je njegov spekter zanimanj izjemno širok. Vključuje se v pevski zbor, dramski, plesni, računalniški, eko in biološki krožek ter se v okviru teh udeležuje kulturnih prireditev, revij, srečanj, natečajev in tekmovanj na šoli in izven nje. Naj omenim, da že nekaj let zapored uspešno nastopa z glavnimi vlogami na republiškem srečanju dramskih skupin, na državni glasbeni reviji Zapojmo, zaigrajmo, zaplešimo, lansko leto in letos pa je na državnem tekmovanju iz računalništva dosegel prvo mesto in tako postal dvakratni državni prvak. Decembra lani se je uspešno preizkusil v vlogi sovoditelja na Podelitvi priznanj Krkinim prostovoljcem in krvodajalcem jubilantom. Aktivno sodeluje tudi v dramski sekciji društva Sonček, ki s svojimi predstavami razveseljuje in navdušuje gledalce po vsej Sloveniji.
Gašper je do prijateljev in sošolcev prijazen, čuteč ter izjemno pozoren. S pozitivno energijo prinaša med nas vedrino in sproščenost, kjerkoli se pojavi. Vedno je vsem pripravljen priskočiti na pomoč.
Rad potuje in o svojih potovanjih samostojno pripravi zanimive predstavitve z mnogimi fotografijami in zanimivimi zgodbami, ki jih nato pokaže učencem in učiteljem šole. Zanimajo ga vsi elektronski mediji. O mnogih življenjskih vprašanjih, kot so na primer ekologija, medsebojni odnosi in samostojno življenje, ima kljub svoji mladosti zelo jasna stališča in mnenja, ki jih goreče zagovarja in se je zanje vedno pripravljen boriti. Svoja razmišljanja o različnih temah vestno zapisuje in jih objavlja v svojem časopisu in šolskem glasilu. Njegova največja želja je, da bi nekoč samostojno živel in opravljal poklic povezan z mediji.
Adriana Perič (razredničarka)

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2015 - 2016, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.