PROJEKT: BLAZINICA TOLAŽBE

Dobrodelni projekt Blazinica tolažbe je vpeljala policistka Stanislava Zupanc v širši slovenski prostor. Najprej so pri tem projektu sodelovale zaposlene na Policijski upravi Novo mesto, nato so to znanje prenesle na policistke po vsej Sloveniji. Poleg policistk pa je v projekt vključenih več slovenskih šol in vrtcev ter drugih ustanov (npr. Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto).

Pri tem projektu nastajajo ročno sešite blazinice, sestavljene iz 14 kosov blaga v obliki šestkotnikov. Korakov za izdelavo blazinic je veliko, prav tako je potrebno kar nekaj spretnosti in veliko mero vztrajnosti, da nastane ličen izdelek. To blazinico policisti nato uporabijo pri svojem delu. Dajo jih otrokom, žrtvam kriminalnih dejanj ali prometnih nesreč.

Učenci 7. razreda NIS in 4./5. stopnje PPVI so se skupaj z učiteljicami v letošnjem šolskem letu pridružili temu projektu. Na uvodnem srečanju nas bo obiskala pobudnica projekta, ki nam bo prinesla potrebni material za začetek šivanja ter nam razložila korake za sestavljanje blazinic. V načrtu imamo mesečna srečanja s policistko, v sklopu katerih nam bo priskočila na pomoč pri izdelavi blazinic ter nam priskrbela material. Zadali smo si cilj, da bo vsak učenec do konca leta ročno sešil eno blazinico.

Ko bodo blazinice sešite, jih bomo uradno predali policistom na kratki proslavi, kjer bomo vsem učencem in zaposlenim na šoli tudi predstavili ta projekt in izdelke. V sklopu tega projekta smo si začrtali tudi spomladanski obisk Policijske postaje Novo mesto, kjer bi se seznanili z njihovim delom.

CILJI:

  • Razvijanje ročnih spretnosti (striženje papirja po obliki, šivanje blazinic)
  • Razvijanje socialnih veščin (druženje dveh skupin iz dveh programov šole)
  • Vključevanje v lokalni prostor (sodelovanje v dobrodelnem projektu – pomoč otrokom, ki so v stiski)
  • Povezovanje šole z ustanovami v domačem kraju (s policijo)
(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Blazinice tolažbe, Projekti. Zaznamek za trajno povezavo.