PROJEKTNI TEDEN “SPOZNAVAM MOJE MESTO” – 1. DAN

   Konec preteklega tedna smo se učenci in mentorica medijskega krožka ustavili v učilnici 4./5. stopnje PPVI, kjer so nas že čakali učenci in njihova razredničarka. Komaj smo se usedli, že so nam hiteli pripovedovati, kaj vse so videli in doživeli v tem kratkem tednu. Morali smo jih ustaviti, povedati kdo smo in po kaj smo prišli, prižgati kamero in potem je beseda stekla. Vsega nam ni povedala le učiteljica, tudi učenci so jo dopolnjevali in tudi mi smo prispevali s pozornim poslušanjem in postavljanjem pravih vprašanj. Na koncu smo skupaj ustvarili prvi skupinski intervju v tem šolskem letu.

V sliki in besedi vas sedaj popeljem v svet doživetij, kot so nam ga predstavili učenci in učiteljica Marjeta…

PONEDELJEK, 26. 9. 2016

Zjutraj so se učenci, učiteljica Marjeta in varuhinja Mateja zbrali in se z mestnim avtobusom odpeljali v Bršljin na obisk vojašnice. Kmalu so ugotovili, da se vojašnica imenuje po Francu Uršiču, prvemu padlemu vojaku na našem območju med kratko osamosvojitveno vojno v Sloveniji. Gospod Novak jih je popeljal skozi muzej in jim pokazal različne predmete, ki so jih uporabljali vojaki med vojno za osamosvojitev Slovenije. Med drugim jim je pokazal tudi »vojaško vzgojo«- postiljanje postelje in urejanje omare. Po ogledu muzeja so odšli še na zunanji poligon, kjer so na lastni koži preizkusili, kakšna kazen čaka vojake, ki ne ubogajo povelja. Razkazal jim je tudi vozni park in kmalu za tem so se poslovili z darilcem za g. Novaka in gasilsko fotografijo. Do šole so se sprehodili po Župančičevem sprehajališču ob reki Krki in malicali v Knjižnici pod krošnjami – na Pumpnci.

Morali so pohiteti, kajti za ta dan so imeli načrtovanih še veliko dejavnosti. Po odmoru so se odpravili v novomeški gozdič Drgančevje, natančneje v Muzej IMV. Učenci so si navdušeno ogledali stare avtomobile ter poučne videoposnetke. Tam niso manjkale niti prikolice, niti moderen star avto s premično streho. Najbolj všeč jim je bil avto »šolska tabla«, na katerega so se lahko podpisali.

Spet so hiteli nazaj v mesto, saj so si pri sosedih, pod športno dvorano Leona Štuklja, ogledali trening gimnastičarjev društva Gym. Opazovali so jih odprtih ust, saj so bili pravi akrobati, tako na parterju, kot na orodjih.

Prvi dan se je končal z večerjo in pripravo sob. Veliko so doživeli že prvi dan, vendar niso mogli zaspati, dokler niso ugotovili, kaj novega se je zgodilo v Eni žlahtni storiji…

…se nadaljuje….

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.