NOVOLETNA PRIREDITEV Z DEDKOM MRAZOM

   December je poseben mesec v letu. Kljub dolgim nočem so mesta polna luči in srca polna dobrih želja. Tudi na naši šoli vlada prav posebno vzdušje. Učenci in učitelji smo se ves mesec pripravljali proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter razmišljali o tem, kaj nam bo prinesel dobri mož.

Končno je prišel težko pričakovani dan, ko smo se vsi zbrali v lepo okrašeni telovadnici. V četrtek, 22. 12. 2016, smo dedku Mrazu in vsem gostom lahko pokazali, kaj smo se naučili. Pripravili smo tudi novoletni bazar, kjer smo gostom ponudili različne voščilnice ter druge lične in uporabne izdelke.

Najprej je bil na vrsti uradni del proslave. Začel se je s slovensko himno, ki jo je zapel Marko Feguš, učenec Aljaž Hrovatič pa je doživeto recitiral pesem “V meni bije slovensko srce”. V nadaljevanju nas je učenec Gašper Ljubi spomnil na dogodke, zaradi katerih je 26. december postal slovenski državni praznik. Ob projekciji nas je na kratko popeljal tudi skozi lepote Slovenije. Gašper si zasluži posebno pohvalo, kajti svoje besedilo je napisal sam.

Nato nas je pozdravila gospa ravnateljica in nam zaželela lepe praznike. Skupaj z Gašperjem sta uspela priklicati dedka Mraza. Prišel je s polnim košem daril. Vendar smo mu najprej dokazali, da smo si jih zares zaslužili. Peli smo, plesali in uprizorili gledališko predstavo. Dedek Mraz je ugotovil, da smo se res potrudili, tako je vsak učenec dobil bogato vrečko, v kateri so se skrivale sladkarije, šolske potrebščine in družabna igra. Da je bil njegov koš poln dobrot, so mu pomagali prijatelji iz Krke d.d. Tudi na šolo niso pozabili – s pelerinami in gumijastimi škornji bomo raziskovali okolico šole ter se odpravili na daljše sprehode. V razredih pa bomo uporabljali table »piši-briši«. Tudi predstavniki Lions kluba so nam podarili 1000€, ki jih bomo porabili za nakup terapevtskih blazin. Tako bodo naši razredi še prijaznejši in prijetnejši. Gospa ravnateljica se je zahvalila dobrotnikom, ki so nam polepšali praznike.

Prireditev se je zaključila tako, da smo zapeli božično pesem in si zaželeli vesel božič in srečo v novem letu.

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.