PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

   V torek, 7. 2. 2017, je bilo na naši šoli spet živahno. Šolsko telovadnico smo spremenili v kulturno dvorano. V njej se je odvijala proslava v počastitev slovenskega kulturnega praznika. Spomnili smo se našega največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, podelili Kettejeve nagrade za izjemne dosežke na področju kulturnih dejavnosti in uprizorili glasbeno-gledališko predstavo Ena ptička priletela.

   V uvodu smo slišali Prešernovo Zdravljico, ki nam jo je v pesmi in besedi predstavil učiteljski pevski zbor. Kaj vse vedo učenci o pesniku Prešernu, so nam člani medijskega krožka z mentorico Lauro Zrilić prikazali v kratkem filmu.

   Sledila je podelitev Kettejevih nagrad. Letos sta jo prejela učenca Naja Oberč in Luka Kramar ter učiteljica Jasna Banovec. Učenci in učitelji se zahvaljujemo za njihovo prizadevanje, da je kultura na naši šoli na tako visoki ravni. Čestitamo!!!

   Po končani podelitvi smo učenci in učitelji skupaj z gosti Ljudskimi pevci Ivanjčani ter gledalci zavrteli čas nekoliko nazaj. Uprizorili smo namreč glasbeno-gledališko predstavo Darinke Pirc Ena ptička priletela, ki je nastala v okviru projekta Za boljši svet. Skoraj celo šolsko uro smo prepevali ljudske pesmi, ustvarjali zvočne slike, plesali in se igrali otroške ljudske igre. Tako smo za hip pokukali v otroštvo naših dedkov in babic ter se ob tem imenitno zabavali.

    Čestitam vsem nastopajočim in se obenem zahvaljujem za vso pomoč pri nastajanju predstave.

                                                                                                   Darinka Pirc

Več lahko preberete tudi na spodnji povezavi.

Radio Krka o dogodku in dolenjskanews

 

 

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.