KAKO JE NASTAJAL VIDEO S KAPLJICO NA POT

Zaradi lanskoletne prijetne, zanimive, predvsem pa poučne izkušnje smo se odločili, da Video S-factor 2017 tudi letos ne more miniti brez našega sodelovanja. S podporo celotne šole smo se podali v nov projekt.

Ideja o kapljici, ki potuje po vodah Slovenije, se je porodila naši učiteljici Darinki Pirc, ki je napisala čisto posebno besedilo in ga tudi uglasbila. Nastala je pesem S kapljico na pot. Kapljica je  tako postala pravo pravljično bitje. Da so si jo učenci lažje predstavljali, smo naredili tudi lutko, ki je postala prava popotnica, saj smo se z njo odpravili na čisto zaresno spoznavanje voda po Sloveniji.

Ekipa entuziastov se je na lep prazničen dan odpravila na pot. K sodelovanju so uspešno privolili tudi starši našega učenca Bora, ki je zablestel v glavni vlogi. Pridružili so se nam učenci treh rednih osnovnih šol.

Naša kapljica se je s svojimi prijatelji odpravila na pot, ki nas je vodila do Save Dolinke, slapa Peričnika, jezera Jasna v Kranjski Gori, reke Soče ter nas pripeljala do našega prelepega koščka morja. Vseskozi nas je spremljala naša pesmica. Prepevali smo si jo celo pot. Da jo lahko slišite tudi vi na našem videu, je poskrbela učiteljica Darinka z učiteljem Markom, s katerim sta posnela instrumentalno podlago. Naša učenca Alenka in Tilen sta zapela o kapljici in njeni poti, pridružil pa se jima je še otroški pevski zbor iz OŠ Šmihel skupaj z zborovodkinjo Klavdijo. Pesmico smo posneli kar s pomočjo mobilnega telefona.

V času nastajanja našega videa je cela šola dihala s Kapljico in si jo prepevala. Učenci šole so se pesem naučili, saj so se z njo večkrat srečali pri pouku. Učenci 4. razreda s svojo učiteljico Gabi so se še posebej potrudili in ustvarili čudovite ilustracije. Njihovi izdelki so vključeni v video. Ob tem je nastala tudi slikanica S kapljico na pot ter lutkovna predstava o potovanju naše Kapljice, ki so jo učenci zaigrali na prireditvi Pokaži kaj znaš.

Kapljica nas je ves čas našega potovanja učila, kako je pomembno, da smo pogumni, saj bomo le tako zagotovo dosegli vse zadane cilje.

Povedala pa nam je tudi tole:

»Vsak otrok, pa naj bo še tako poseben, zmore! Zmore poseči po svojih zvezdah, zmore uresničiti svoje sanje! Zato naj vsi ljudje tega sveta spoznajo, da tudi če si eden izmed tisoč drugih, se lahko podaš na svojo pot in pokažeš, kdo si!«

Jasna Banovec

 

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Projekti, S-faktor. Zaznamek za trajno povezavo.