VOKALNO-INSTRUMENTALNA SKUPINA “Kettice” NA FESTIVALU SLOVENIJA NA OHRIDU

Vokalno-instrumentalna skupina “Kettice”, ki jo sestavljajo učiteljice OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, se je udeležila festivala “Slovenija na Ohridu”. Festival je organiziral JSKD,  potekal je od 22. do 26. junija, na njem pa se je predstavilo 15 različnih skupin z bogatim kulturnim programom.

Kettice so se predstavile že na otvoritveni slovesnosti, kjer so za uvod skupaj s popularnim slovenskim pevcem Zoranom Predinom in skupino Lačni Franc zapele pesem Počiva jezero v tihoti, nato pa so izvedle še nekaj pesmi Dragotina Ketteja in Franceta Prešerna ter slovenskih ljudskih pesmi, ki jih je uglasbila ali priredila njihova voditeljica Darinka Pirc. Program so izvedle tudi naslednji dan na odprtem odru festivala v centru mesta Ohrid.

Skupini se je pridružil tudi mag. Dejan Klančičar, ki je s svojimi izvirnimi idejami in ritmično interpretacijo izjemno pripomogel k temu, da so pesmi zazvenele bolj polno in ubrano. Kettice se mu za vse lepo zahvaljujemo.

Udeleženci festivala smo preživeli nekaj kulturno bogatih dni, si ogledali znamenitosti mesta Ohrid in okolice ter si izmenjali izkušnje delovanja na kulturnem področju. Vsi se strinjamo, da nam bodo skupaj preživeti dnevi še dolgo ostali v lepem spominu.

(Skupno 506 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2016 - 2017, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.