VARNO NA POT V ŠOLSKEM LETU 2017-18

VODJA PROJEKTA: ALENKA SLAK

V šolskem letu 2017/2018 bomo v okviru projekta Varno na pot poleg teoretičnih vsebin učencem omogočili tudi praktično pridobivanje znanja in izkušenj o prometu, prometnih predpisih ter varnosti v prometu.

Že v septembru bodo učitelji s posameznim razredom izvedli učne sprehode na temo Varna pot v šolo. Učence bomo seznanili z nevarnimi točkami na poti v šolo in se učili pravilnega ravnanja, saj je varnost učencev na prvem mestu, ker so le ti najbolj ranljiva skupina v cestnem prometu. Sodelovali bomo v mednarodnem projektu Evropski teden mobilnosti. Posamezni oddelki bodo v tem mesecu izkoristili brezplačno vožnjo z mestnim avtobusom ali pa se udeleževali v prometu kot kolesarji.

V tednu mobilnosti bomo poskusili spodbuditi učence in njihove starše k celostni mobilnosti. Tako naj bi se v tem tednu manj vozili z avtom, v šolo prišli peš, s kolesom, avtobusom, kombijem ali pa bi prišli peš en del poti do šole glede na gibalne zmožnosti posameznega učenca.

Učenci nižje stopnje bodo s pomočjo svojih staršev še naprej sodelovali v projektu Pasavček, ki  poudarja pomen varnostnega pasu med vožnjo v avtomobilu.

Učenci višjih razredov bodo s spletno aplikacijo Kolesar na Sio portalu preverjali in dopolnjevali svoje znanje o cestno-prometnih predpisih

Na dnevu dejavnosti bomo za učence od 5. do 9. razreda organizirali šolsko prometno tekmovanje. Učenci bodo tekmovali v teoretičnem poznavanju cestno prometnih predpisov in na spretnostnem poligonu, kjer bomo preverili njihove kolesarske spretnosti.

V okviru projekta bomo izvajali tudi dve interesni dejavnosti; prometni krožek, kjer bomo učence pripravljali na teoretični preizkus kolesarskega izpita in kolesarski krožek, kjer se bodo učenci tudi kot udeleženci podali na praktično vožnjo v cestnem prometu. Kolesarski izpit bodo opravljali učenci 5. in 6. razreda, ki bodo opravili teoretični preizkus znanja.

Ažurirali bomo Načrt šolskih poti in izvedli anketo s starši. V sodelovanju z MO Novo mesto s Svetom za preventivo in vzgojo v prometu sodelujemo z željo, da bi  poskusili odpraviti nekatere nevarne prometne točke v neposredni okolici šole.

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Projekti, Varno na pot. Zaznamek za trajno povezavo.