NOVOLETNA PRIREDITEV NA OŠ DRAGOTINA KETTEJA

Vsi na naši šoli smo že od začetka decembra v pričakovanju novega leta, učenci pa seveda najbolj nestrpno čakajo dedka Mraza. V četrtek, 21. decembra, je končno prišel k nam dobri mož. Obiskal je vse pridne učence in učitelje. To pa smo seveda vsi na naši šoli!

Uredili smo telovadnico in jo spremenili v gledališče, pripravili stole in pričakali številne goste. Obiskali so nas predstavniki Lions kluba Novo mesto, pokroviteljski odbor Krke d.d., pa tudi starši naših učencev.

Učiteljica Mateja Drobnič, ki je povezovala program, nas je najprej spomnila, da 26. decembra praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Marko Feguš in učiteljski zbor Kettice je zato zapel Fliserjevo pesem Od tam, kjer sem doma. Nato pa so učenci pod vodstvom Darinke Pirc uprizorili spevoigro Zakaj je jelka zelena. Sledilo je še več točk, v katerih so učenci predstavili svoj talente.

Potem pa … dedek Mraz! Prišel je v spremstvu snežink ter bogato obdaril učence in šolo. Lions klub Novo mesto mu je dal denar za nakup fitnes naprav, Krka d.d. pa je poskrbela za sredstva, s katerimi smo kupili kolesa, poganjalček in čelade ter opremo za multisenzorno sobo. Vsak učenec je prejel tudi svoje darilo – odejo, stekleničko za vodo, barvice in flomastre ter sladkarije. Naši najmlajši so dobili zvočne žoge.

Hvala donatorjem za darila, polepšali so nam praznike in pričarali nasmehe na lica otrok. Njim in vsem bralcem želimo v novem letu veliko dobrega – sreče, zdravja, notranjega miru in časa za svoje najdražje.

Damijana Karlič

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.