DAN ŠOLE

Naša šola se imenuje po velikem pesniku in pisatelju Dragotinu Ketteju.

Rodil se je 19. januarja 1876 na Premu na Notranjskem. Letošnje leto bi praznoval že svoj 142. rojstni dan. Na šoli, na dan njegovega rojstva, praznujemo dan šole. Pred vhodom v šolo stoji njegov doprsni kip. V okviru dneva šole smo danes, 19. januarja, pripravili kulturni program, ki so ga zasnovali ter izvedli učenci in učitelji na naši šoli.

V projekciji je učiteljica Nataša Jakše predstavila nekaj najpomembnejših podatkov o Dragotinu Ketteju, njegovem življenju, šolanju, delih, o njegovem pomenu za slovensko književnost. V jedilnici je učiteljica Gabrijela Maček z učenci pripravila razstavo likovnih del. Razstavila je tudi Kettejeva dela, ki jih ni malo v naši šolski knjižnici.

Kulturni duh je zavel na naši predstavi. Pripravili smo pevske, plesne, lutkovne točke. Odrepali smo Kette rap,  dva Tilna sta ob spremljavi zapela pesem Teci, teci reka. Obe je priredila in uglasbila naša učiteljica Darinka Pirc. S škarjicami so v lutkovno- dramski predstavi ukrojili obleko pod vodstvom učiteljice Jasne Banovec. S čudovitim glasom Marka Feguša smo zaplavali v Tihe noči. Učenci posebnega programa so pod vodenjem učiteljice Darinke Pirc predstavili Legendo o skopulji z nogavico. Za konec pa nas je po naši lepotici, reki Krki, popeljal učiteljski pevski zbor.

Ob tej priložnosti bi se želela iskreno zahvaliti vsem. Za ustvarjalnost, trud in pomoč, da smo ustvarili tako lepo proslavo. Na šoli je čutiti duh sodelovanja, ustvarjalnosti in srčnosti. Vsa kulturna in družabna srečanja nas močno povežejo, ponujajo nam ne le  skupne  kulturne trenutke, povežejo naš duh in vse naše posebnosti. Utrinke s prireditve pa si poglejte v galeriji slik.


 

Sestavila in zapisala: Nataša Jakše

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2017 - 2018, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.