PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

V četrtek, 7. 2. 2019, smo s proslavo ter prireditvijo Pokaži, kaj znaš obeležili Prešernov dan, slovenski kulturni praznik.

V šolski telovadnici se je zbralo veliko število tako nastopajočih kot gledalcev. Tokrat so poleg učencev in učiteljev naše šole nastopili še predstavnik VDC Bršljin, otroci iz vrtca Pedenjped Novo mesto, učenci 1. razreda OŠ Grm in Drske ter Mladinska skupina folklornega društva Kres.

V prvem delu prireditve so učenci na svojevrsten način predstavili dve Prešernovi pesmi Kam in Magistrale, nato pa smo slišali še Gloso v izvedbi vokalno-instrumentalne skupine Kettice. Voditeljica proslave Bojana Klančičar nas je spomnila na pomen kulture v našem življenju in na nekatere pomembne kulturne dogodke, ki so se v letošnjem šolskem letu odvijali pri nas.

Sledila je tradicionalna podelitev Kettejevih nagrad za izjemne kulturne dosežke. Letošnji nagrajenci so Urban Košir ter Blaž Jarc, oba učenca 9. razreda, ter učiteljica Dajana Držanič. ISKRENE ČESTITKE!

Nato smo bili priča najrazličnejšim kulturnim točkam. Predstavili so se pevci, instrumentalisti, recitatorji, plesalci, ustvarjalec filmske umetnosti, dramski igralci, ki so s svojimi talenti navdušili obiskovalce. Točke sta domiselno povezovala gorjanska škrata Gorjanček (učenec 6. razreda) ter Gorjančica (učiteljica Mateja Drobnič).

Organizatorici prireditve Darinka Pirc in Bojana Klančičar se iskreno zahvaljujeva ekipi za pripravo prireditve ter vsem nastopajočim in njihovim mentorjem.

(Skupno 499 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.