ZDRAVSTVENO VZGOJNA PREDAVANJA

Zdravstveno vzgojne vsebine določa NIJZ (nacionalni inštitut javnega zdravja), v Zdravstveno vzgojnem center ZD Novo mesto pa oblikujejo še dodatne teme glede na aktualno problematiko v okolju. Vsa predavanja z delavnicami izvajajo diplomirane medicinske sestre iz ZD Novo mesto, ki so dinamične in strokovne, teme primerno prilagodijo učencem. V tem šolskem letu sem izbrala tri teme, ki so trajale do dve šolski uri.
Preprečevanje širjenja prehladnih obolenj in umivanje rok s praktičnimi preizkusi za učence od 3.- 6. razreda ter učence 5./6. stopnje je izvedla gospa Mojca, ki je bila prvič z nami. Drugi dve temi, En klop lahko spremeni naše življenje in Preprečevanje poškodb ter varno na počitnice, je realizirala gospa Petra, ki je že naša stara znanka. Predavanj so se udeležili učenci 4., 6. in 9. razreda. Skupno je sodelovalo kar 123 učencev. Pri  preprečevanju poškodb so bolje sodelovali učenci 6. in 9. razreda. Pri drugih dveh temah pa so se dobro odrezali učenci 3. in 4. razreda. Tudi zaposleni slišimo velikokrat kaj novega ali kdaj dobimo kakšno potrditev.
Predavateljicama hvala za vsa dobro izvedena  srečanja. Posebej hvala učiteljicama Ireni in Lauri ter  učencem 3. ter 6. razreda, ker so nam za ta namen skrbno pripravili in odstopili svoje urejene učilnice.

Renata Štravs

 

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.