KETTEJEV POHOD  

Učence in učitelje predmetne stopnje je na predzadnji pomladni dan pot popeljala preko Župančičevega sprehajališča na Loki do Kettejevega drevoreda. Izvedli smo namreč zadnji športni dan v tem letu. Ob prelepem razgledu na Novo mesto smo se na vrhu Marofa okrepčali z malico in sokom ter si nabrali novih moči za nadaljevanje pohoda.

Na poti navzdol nismo mogli mimo Kettejeve hiše, ne da bi se pred njo fotografirali in hkrati obnovili poznavanje slovenske književnosti, saj šolskega leta in z njim pouka še vedno ni konec. Ker sta nas dolga pot in sončni žarki že precej ogrela, smo si na Loki privoščili osvežujoči sladoled. Labod in race v Krki pa so poskrbeli za animacijo učencev.

Pot proti cilju smo nadaljevali čez senčne gozdne poti na Portovaldu. Opazili smo razne sledove živali, pozdravila pa nas je tudi veverica. Z zanimanjem smo preštevali letnice podrtih dreves in ugotavljali, da so drevesa starejša od najstarejših učiteljev. Polni vtisov in rahlo utrujeni smo se vrnili nazaj v šolo, kjer smo komaj dočakali kosilo.

(Skupno 262 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2018 - 2019, Dogaja se. Zaznamek za trajno povezavo.