DAN BREZ AVTOMOBILA

Učenci naše šole smo se tudi letos pridružili akciji Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal pod sloganom »Gremo peš«. V tem tednu smo pridno hodili na učne sprehode, v petek, 20. 9. 2019, pa smo se učenci od 5. do 9. razreda udeležili  tudi prireditve ob Dnevu brez avtomobila na novomeškem Glavnem trgu, ki jo je organizirala Mestna občina Novo mesto.

Reševalci, gasilci in policisti so predstavili službena vozila, pripomočke in delo, ki ga opravljajo. Tu smo se tudi najdlje zadržali. Izvedeli smo veliko novega. Policist – vodnik službenega psa, nam je predstavil svoje zelo zanimivo in nevarno delo. Učenci in učenke so bili navdušeni nad službenim policijskim motorjem. Pri reševalcih je “zbolel” naš  Tadej in mu je bilo potrebno hitro nuditi prvo pomoč.  Gasilska vozila pa so nas presenetila z vso različno opremo, ki jo potrebujejo gasilci za svoje delo.

Na prizorišču je bilo postavljenih še več stojnic:  stojnica trgovine koles, prikaz oživljanja, demonstracija uporabe varnostnega pasu v primeru prometne nesreče » zaletavček«, pomoč kako se registriraš za uporabo brezplačnih koles v promociji GoNM, ustvarjalne delavnice DRPD.

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)
Ta vnos je bil objavljen v 2019 - 2020, Projekti, Varno na pot. Zaznamek za trajno povezavo.